En tjej

Ur en helkinesisk afton på min hel kinesiska klubb kommer jag ut vid 3 tiden, med andre, och det kändes spontant som om vi gick omkring på den röda mattan för stunden med alla gapande kineser på dansgolvet  (antar att jag inte har detaljerat om denna plats förut, men det e mitt favoritstället dit man går enbart i syfte att dansa och efter mitt 5e besök hälsar hela klubben på mig för jag e den förste vite någonsin).
på vägen ut startar man tillräckligt många halva konversationer med främlingarna vid sin sida att det e lättare att komma ut med livet ur snabbt behåll genom att lämna över telefonen och foga sig efter deras viljor. när jag får tillbaka telefonen har jag redan förlorat 20 kr pga utgående samtal till totalt okända nr.
"Nu har jag ingraverat mitt nr i detta forum" kan man lugnt tänka, innan man går därifrån.
Timmar senare smsas man: (okänt nummer) jag vill bli din vän.
svar: givetvis.
följande kväll slås jag av spontaniteten att smsa tillbaka och fråga detta, i mina ögon, namnlösa, könlösa, ansiktslösa nummer. Jag möts av ett oerhört snabbt svar och en inbjudan till en random adress som jag tar med mig till min taxichafför som jag bjuder på ett äpple, skakar hand med och sänder hälsningar åt familjen (jättefin man).
Väl avdroppad av den äppleberikade mannen ringer jag igen när jag står utanför ett jättestort någonting...
jag ringer upp kontakten som nu har döpts till "var spontan felix!!" på min mobil och meddelar om min aktuella position.
det som blott har varit ett nummer fram till denna stund träder nu fram i konturerna av en kattig tjej och välkomnar mig upp till den 5 våningen där jag hälsas in till ett litet kareokesjungande rum och allt känns helt plötsligt väldigt hjärtnära. "detta känner jag ju igen!"
hihi
5 stycken i sällskapet totalt och jag tvingas sjunga på kinesiska :) innan vi "går" vidare till nästa dansande klubb - alla har nämligen sin egen bil i detta luxiösa sällskap.
jag tas in gratis överallt och möts med gratis mat och gratis vin och öl och gratis vänner.
jättefint
efter kvällen går jag hem och inser att detta inte var så tokigt.
dagen efter vill 雪眺 se mig igen och jag tvingas säga nej pga tidsbrist.
nästa helgs acceptans för oss dock till samma plats där jag dansar med hennes vänner och har det lite fett.
efter dansen går jag hem och hon lämnar mig frasen, "du smsar mig".
jag replikerar "ja, självklart. du smsar alltså inte förrän jag smsar", för jag har fått vibben att hon gillar sin mobil.
Vi separeras kl 3 natten innan morgonen då jag vaknar av 3 raka sms. det första innehöll en "vakna nu så kan vi träffas" hälsning. I det andra hade starka misstankar mot en affär med en annan kvinna redan rests och hon frågade om hon verkligen bara var den ende i mitt hjärta.
det tredje var en sammafattning av de två föregående.
kände direkt att avhållsamhet kommer att vara viktig i denna relation.
Läsare bör notera att vi ännu inte har nått hejdåkram-stadiet. fast ur hennes ögon befinner vi nog oss någonstans vid giftemålet.
det hela känns väldigt oigenkännligt med allt jag har varit van vid från innan och jag är så lite generaliserande jag kan när jag säger att alla kinesiska tjejer jag har träffat och alla jag har träffat genom historier är alla desamma.
Fast kina e jättefint!
vet inte om en uppdatering på vår utvecklig behöver offentliggöras men de 2 sista smsen kan vara noterbara.
med risk att undanröja allt slags potentiellt privatliv med denne kvinne  jag inte kommer att återse citerar jag:
1. jag älskar dig 力非! Du älskar väl mig? älskar du mig?
2. du har ljugit för mig. jag trodde du älska mig. jag hatar dig 力非 du är en ond människa.
de sista orden träffade nära hjärtat men vi båda lever vidare.

我会看见我的目标

Förra veckan, blev jag och dervla inkallade till en engelsktävling där vi skulle agera domare och bedöma benranglande nervösa kinesers engelska.
Betalningen var inte motivet utan snarare upplevelsen föreställde jag mig innan.
Efter  9 timmar fokuserat bedömande och en toapaus slutade det sista kinesiska benet skaka och vi kunde gå hem.
Att skriva om detta får en dock på bättre tankar. i stället för att sova in en hel söndag har jag nu ett blogginlägg att gå på.
Detta är en väldigt stor tävling över hela kina och vinnaren från shenyang (som jag nu har betygsatt) kommer nu åka vidare till shanghai.
Upplägget var så att en gick in åt gången och plockade upp ett papper med ett ämne och fick en minut tänkade innan första ordet som skulle räcka i 5 minuter ska ut.
Nivån på både deltagare och ämnen var grovt varierande och på den första lappen lästes: vad anser du vara den största skillnaden mellan väster/öst-länsk medicin. och vilken föredrar du och varför?
Direkt när de öppnar munnen tvingas man enkelt nicka för allt annat vore av ondo kände jag.
Den första tjejen klarade sig bra. varpå den andre kom in. denna plockade upp lappen. nämn din favoritfilm och skådespelare! that's it.
hihi
Det visade sig att när det var dags för domarna att ställa frågor fick vi nya problem. antingen pga. nervositeten eller bara inintelligens förstod de knappt vad man sa när man skulle ge dem en öppnande fråga.
I stället för att avsluta de 5 minuterna med "If u dont have anything to add....." fick det därför väldigt ofta bli en "do u want to say something else"?
vilket totalt misstolkades (å det bättre!)
En tjej frågar tex om hon får sjunga för oss. hon ber oss klappa i takt och vi sitter där och sjunger med hennes ladygaga i kinesisktappning. och har kul.
efter henne följer 7 andra sångfåglar som alla lyckades tro att en "if you dont have anything to add then we can wrap this up" innebar att man måste sjunga.
tack vare alla fåglar kände man sig snarare som simon i idol än språkdomare.
Fint :)

RSS 2.0